Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TAHUKAH kamu semua watak dan perangai wanita dapat dikenali melalui cara mereka tidur menggunakan bantal. Ini adalah kerana setiap wanita mempunyai cara dan posisi tidur yang berbeza-beza. Ada yang suka tidur tanpa bantal, ada pula yang suka memeluk bantal dan ada juga yang mempunyai tabiat meletakkan bantal dibawah kakinya. Inilah cara pengkaji menilai sifat wanita berdasarkan cara mereka memanfaatkan bantal.

Disini saya coretkan beberapa kategori dan perwatakan wanita :


1) Memeluk bantal :
- Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terdapat lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga prihatin terhadap kesusilaan dan kesopanan hidup. Wanita kategori ini juga cenderung untuk memiliki badan yang kurus.

2) Menggunakan banyak bantal :
- Mereka biasanya kurang keyakinan diri dalam kehidupan seharian. Malahan, mereka memerlukan banyak pendamping atau kawan-kawan yang dapat membantu mereka. Mereka juga jarang membuat keputusan sendiri sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain. Mereka sukar berdikari dan suka bergantung kepada orang lain.

3) Tidur dengan satu bantal :
- Mereka bukan jenis yang mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan hanya nafsu semata-mata.

4) Meletakkan bantal dibawah kaki :
- Mereka mempunyai sifat kurang baik, jarang bergaul dengan orang ramai malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois,gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita-cita dan tidak suka berusaha.

5) Tidur tanpa bantal :
- Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi, kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego. Terlalu over-confidence juga menyebabkan mereka selalu memandang rendah pada orang lain.


-ibnatul jamilah-0 comments:

Post a Comment