Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Japanese Mimio Girl Emoticons semua!!!! pa khabar????
Lama aq x update noh, bkn pa bz dgn anak2( mcm la dah kawen)Japanese Mimio Girl Emoticons. N3 kali nie saja ja aq nak citer pasai sejenis kueh. Kueh nie aq jumpe masa mak aq wat kenduri doa selamat. Bulan lepas kot kenduri tuh. Mak aq da plan wat 2 sesi, kirenya petang 4 perempuan n malam 4 lelaki lahkan. Mak aq nak ajak wat bacaan yassin n tahlil skit sempena dy pegi wat haji. Ingat wat makan bihun goreng je (bajet ckit katakn) tapi xsangka lak masa 2 banyak lak sponsor (betulke aku eja sponsor??? lantak la ada aku kesah) kawan2 mak aq bagi juadah. Terkejut gak kami semua, mmg x sangka la depa semua nk bawak sampai berperiuk2 gitu~... ape pun time kasih la ingat jugak depa kat mak aq.

Kali nie bkn aq nak citer pasai kenduri tu tapi pasai sejenis kueh nie. Antara banyak2 kueh depa bagi 1 je yg aq rasa pelik xpenah aq tengok sebelum nie. Mungkin korang penah jumpa tp nie la 1st aku tengok jd aq nak la kongsi2 skt. Lantak la korang nak cakap aq jakun ke, perak ke, ape ke ada aku kesak kah?!!Japanese Mimio Girl Emoticons Kueh nie amat la popular kat blah kOla perlis mcm 2 tapi bg aq yg d0k kat pdg besaq nie mmg la xtau. Jgn kata aq je skali dgn abg n akak aq pun turut xtau nama kueh nie. Anak sedara aq lg la donow kn.. cian kat kami noh.

Abg aq p bantai pangil kueh apam+lempeng, mau nak tergelak aq tp x berani seh sbb abg nie garang skit kang aq gelak2 kat dy naya woh!!... Anak sedara aq lak pgl dorayaki, ala kueh yang doremon suke makan tu. Yang nie disokong akak aq jadilah dorayaki malaysia~ mau kata doremon tau la gerenti dy jadik mcm ni doraemon cat 3 Animated Doraemon Emoticons(bantai gelak kot xkan la dorayaki mcm tuh... hapelah)..... Aq nie jenis x puas aty ckit bile xtau citer sbnar.. jd dgn muka toya + blur p la tnya kat makcik yang sponsor kueh tu...


******************************

Aq : Tompang tnya ckit leh x makcik???

makcik : tnya empatjuta pun xpa... pedia??? ( muke slumber )

Aq : (bleh lak wat lwak makcik nie *dlm hati)~
nie ha kueh pa nama makcik bawak tadik tu??

makcik : Kueh yang mana 1 lak nie?????

Aq : ( Macam la dy bawak duapolohempat jenis kueh sampai lupe* dlam aty jer)~
ala yang puteh2 tu mcm dorayaki

makcik : kuuuuiiiiih... kuiiiiii.. kuiii ( dibantainya gelakkan aq)
ape la natang dorayaki di samakn lak... 2 serabai namanya

Aq : owh serabai ke namanya~ huhuhu tq la ye makcik


******************************

Tapi la kan setau aku la, serabai tu kalu kat kedah maksudnya kusut-masai lah..

SERABAI = KUSUT MASAI

cth :
1. " awat hang serabai len mcm ja aq tengok??"
2. " ceq tek mau aih dgn mamat serabai tuh.. nyampah tui"

lebih kurang mcm tu la kot cara guna dy.. hehehe

mungkin kueh nie serabai masa nak wat dy sbb tu buh nama mcm tuh. Tapi semua tuh x kesah, apa ada dengan nama????? janji bila makan kueh serabai nie sedap sampai jilat kuku~ hik3..... yang bestnya makan serabai nie dengan kuah dy kira pakej lah... yang loqlaqnya, aq n anak2 sedara aq p bantai makan serabai tu ja... mana la kami tau kena mkn dengan kuah.. mmg x rasa pa mcm makan apom kot.. bila da + kuah dy baru rasa ummmphh~~~ sedap woooo wa cakap. rasa mcm makan serawa durian pun ada gak~ sedap sgt2 aih... smpai da x sedar banyak sgt kami makan. Lagik 1, serabai nie x sedap kalu buh kuah terendam lama2 sbb nnt dy kembang jd bila kita mkn dy cepat rasa kembang tengkok. jd bila nk makan ja baru buh kuah dy kasi banjir ckit lg sedap.....





Kueh Serabai @ dalam bahasa saintifiknya Dorayaki Malaysia~ :D





Kuah kasi banjir punya~





Atien n Ahmad : peminat setia Dorayaki Malaysia siap wat peace lg tuh!!~



ibnatul jamilah, Japanese Mimio Girl Emoticons

2 comments:

miki said...

mcm sedap serabai tuh.. hehehehe~ kembang tengkok ke kembang tekak weh????

ibnatul jamilah said...

ntah,aku sebut tengkok jer
hu³

Post a Comment